Duurzaam pionieren

U+ gelooft in een wereld waarin minder gebruikt wordt van de aarde dan de aarde ons terug kan geven, zodat het een leefbare wereld is voor nu en in de toekomst. Wij geloven dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en het ontwikkelen van duurzame producten zorgt voor succes dat toekomstbestendig is. We werken op een vooruitstrevende manier aan het ontwerpen en ontwikkelen van duurzame producten en concepten. Wij verminderen onze eigen ecologische voetafdruk en helpen onze klanten en consumenten hetzelfde te doen. Wij willen ervoor zorgen dat duurzame producten in de toekomst voor iedereen beschikbaar zijn.

B Corp certificering

B Corp staat voor Benefit Corporation. B Corps worden gecertificeerd door de non-profitorganisatie B Lab. Bedrijven met zo’n certificaat streven vrijwillig de hoogste standaarden na op het vlak van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. Op die manier bewegen de bedrijven de economie samen richting inclusie en duurzaamheid.

Op dit moment zit U+ in de certificeringsmolen van B Corp. Wij streven ernaar in 2022 het Bcorp certificaat te behalen.

Het MAAK-terrein

Onze locatie op het MAAK-terrein in Haarlem, een creatieve hotspot met een duidelijke focus op duurzaamheid en circulaire economie, past perfect bij onze visie. Het is een inspirerende plek, die zorgt voor een werkomgeving waarin mensen met verschillende eigenschappen en verschillende manieren van denken samen komen. Dit leidt tot inspirerende ideeën en samenwerkingen met andere innovatieve bedrijven en het vermogen om nieuwe marktmogelijkheden te ontdekken. We vonden het belangrijk om een passend kantoor te ontwerpen voor deze omgeving en die hebben we gevonden in de vorm van zes gerecyclede 40ft HQ zeecontainers. Naast de stoere buitenkant is ook over de binnenkant heel goed nagedacht. We maken geen gebruik van gas maar van elektrische vloerverwarming op basis van infrarood en volgend jaar worden zonnepanelen geplaatst, zodat we volledig zelfvoorzienend zijn.